Keikkamyynti

Apua keikkamyyntiin kysytään valtavasti. Bändit tekevät itse keikkamyyntiä usein aivan liian vähän ja tiedot markkinatilanteesta ovat hatarat. Lopputuloksena on usein kourallinen keikkoja vuodessa tai parissa – tutut paikat ja joku uusi aluevaltaus, jos joku sattuu kysymään. Mieli halajaisi enemmän.

Eräs ohjelmapäällikkö summasi tilanteen ehkä turhankin karusti: ”Joskus huvittaa, kun lukee sähköposteja, kun joku viime vuonna perustettu neverheard bändi kertoo kaikki 5 keikkapaikkaansa missä ovat olleet, lavakarisma on vielä tenavatähden tasoa ja hintapyyntö 850€ + pa + majoitus.”

Perinteisesti keikkamyynti on kattanut koko ketjun keikkakyselystä laskutukseen. Keikkojen myynti on aikaa vievää ja kannattavaa toimintaa se on vasta hyvin myyvien bändien kohdalla, joilla keikkaliksat on kohdallaan. Pienet bändit jäävät usein keikkamyyntiavun ulkopuolelle, vaikka tarvitsisivat sitä kaikista eniten. Perustan näkemykseni syväsukellukseen 21 bändin keikkamyynnistä, josta voit lukea tarkemmin täältä.

Aloin pohtimaan tosissani. Eikö muka mitään keinoa ole, että saisi keikkamyyntiapua pienillekin bändeille?

Keikkamyynnin vaiheet

Näyttökuva 2018-10-25 kello 15.44.50

Keikkamyyjän kokemuksella kaikista kriittisin vaihe on ihan ensimmäinen yhteydenotto. Viestin täytyy olla kunnossa niin sisällöllisesti kuin ulkoasullisestikin ja viestejä täytyy lähteä hyvin kohdistetusti vähintään 10 kertainen määrä toivottuun keikkamäärään nähden. Pienillä bändeillä yleensä vielä enemmän.

Trimmattu keikkatarjous

Koska koko ketjua keikkamyynnistä ei pysty pienille bändeille kannattavasti tarjoamaan, niin toiseksi paras apu on ilman muuta keikkatarjouksen trimmaaminen ja lähettäminen isolla jakelulla bändin puolesta. Sen jälkeiset vaiheet on bändille helppoa hoidettavaa. Siitä se ajatus sitten lähti ja tarjoan nyt keikkatarjouksen trimmaamista ensimmäisenä Suomessa. Tästä on kyse.

Viestin laadinta

Keikkatarjous laaditaan bändin kanssa yhdessä. Sparraan hintaa ja sisältöä – miinat pois! Lopputuloksena on napakka, tarvittavat asiat sisältävä ja ulkoasultaan kunnossa oleva viesti, joka on bändin näköinen.

Jakelu

Jakelulistani on kattava, laaja ja yhteystiedot ajantasalla. Satoja yhteystietoja, mistä valitaan keikka-alueen ja genren pohjalta sopivat.

Lähetys ja raportointi

Viesti lähetetään uutiskirjesovelluksesta bändin nimissä. Noin viikon päästä viestin lähetyksestä lähetän bändille raportin tuloksista mm. viestin avausprosentin ja sähköpostilistan potentiaalisimmista tapahtumajärjestäjistä, joita kannattaa uudemman kerran tavoitella (jos eivät ole jo ehtineet yhteyttä ottaa).

Jatkovaiheet neuvotteluista jne. aina laskutukseen asti bändi hoitaa itse.

Hinta

Keikkatarjouksen trimmaamisen hinta on 185 € sis. alv 24%. Ei muita kuluja. Keikkaliksat bändi pitää kokonaan itse.

En tajua yhtään mitään. Mitä tämä oikeasti tarkoittaa? Tuleeko keikkoja?

Keikkoja ei voi kukaan luvata, koska kysynnän ja tarjonnan pitää kohdata. Jos bändillä ei ole kysyntää tai hinta on liian korkea, ei tule keikkaa, vaikka kuinka massiivisesti keikkoja kyselisi.

Trimmattua keikkatarjousta voi verrata ulkopuoliselta ostettavaan promoon julkaisun yhteydessä. Silloin ostetaan käytännössä asiantuntijan apu tiedotteen laatimiseen, laajempi jakelu ja yhteydet. Sitten vaan toivotaan, että tulosta tulee ja toimittajat kiinnostuvat/radiot soittaa/soittolistat biisin haluavat. Ulkopuolista promoapua voi kokeilla yhden julkaisun yhteydessä ja jos se toimii, tehdä promoa samalla sapluunalla aina uusien julkaisujen tullen. Jos taas tulos ei ole riittävä, hyödyntää viestiä ja tehdä jatkossa itse. Ihan samalla tavalla voi toimia keikkakyselyn trimmaamisen kanssa. Kaiken takana on aina tuote itse. Onko sille kysyntää juuri tässä hetkessä.

Jos teidän bändissä keikkoja riittää, niin älä ihmeessä kuluta aikaa tämän miettimiseen. Jos keikkoja on liian vähän eikä kukaan niitä oikein myy, tätä kannattaa harkita.

Miten etenen?

Lähetä sähköpostia riikka.koksu@hotmail.com. Ihmetellään yhdessä olisiko tästä teidän bändille hyötyä.