Keikkamyynti

Apua keikkamyyntiin kysytään valtavasti. Bändit tekevät itse keikkamyyntiä usein aivan liian vähän ja tiedot markkinatilanteesta ovat hatarat. Lopputuloksena on usein kourallinen keikkoja vuodessa tai parissa – tutut paikat ja joku uusi aluevaltaus, jos joku sattuu kysymään. Mieli halajaisi enemmän.

Eräs ohjelmapäällikkö summasi tilanteen ehkä turhankin karusti: ”Joskus huvittaa, kun lukee sähköposteja, kun joku viime vuonna perustettu neverheard bändi kertoo kaikki 5 keikkapaikkaansa missä ovat olleet, lavakarisma on vielä tenavatähden tasoa ja hintapyyntö 850€ + pa + majoitus.” Jos olet täällä tapahtumanjärjestäjän ominaisuudessa ja haluat saada keikkatarjouksia liity sähköpostilistalle täällä.

Perinteisesti keikkamyynti on kattanut koko ketjun keikkakyselystä laskutukseen. Keikkojen myynti on aikaa vievää ja kannattavaa toimintaa se on vasta hyvin myyvien bändien kohdalla, joilla keikkaliksat on kohdallaan. Pienet bändit jäävät siksi ammattimaisen keikkamyyntiavun  ulkopuolelle, vaikka tarvitsisivat sitä kaikista eniten. Perustan näkemykseni syväsukellukseen 21 bändin keikkamyynnistä, josta voit lukea tarkemmin täältä.   

Keikkamyynnin vaiheet

Näyttökuva 2018-10-25 kello 15.44.50

Kaikista kriittisin vaihe on ihan ensimmäinen yhteydenotto. Viestin täytyy olla kunnossa niin sisällöllisesti kuin ulkoasullisestikin ja viestejä täytyy lähteä hyvin kohdistetusti vähintään 10 kertainen määrä toivottuun keikkamäärään nähden. Pienillä bändeillä yleensä vielä enemmän.

Trimmattu keikkatarjous

Koska koko ketjua keikkamyynnistä ei pysty pienille bändeille kannattavasti tarjoamaan, niin toiseksi paras apu on ilman muuta keikkatarjouksen trimmaaminen ja lähettäminen isolla jakelulla bändin puolesta. Tätä Pliidessä nyt tarjoan ensimmäisenä Suomessa.

Viestin laadinta

Keikkakysely laaditaan bändin kanssa yhdessä. Sparraan hintaa ja sisältöä – miinat pois! Lopputuloksena on napakka, tarvittavat asiat sisältävä ja ulkoasultaan kunnossa oleva viesti, joka on bändin näköinen.

Jakelulista ja lähetys

Jakelulistani on kattava, laaja ja yhteystiedot ajantasalla. Reilusti yli 200 kuppilaa ja reilu 100 festaria (festareita hätistellään ainoastaan joulu-toukokuu). Yhteystiedoista valitaan sopivat genre ja keikka-alue huomioiden.

Viesti lähetetään uutiskirjesovelluksesta bändin nimissä ja lähettäjänä näkyy bändin sähköpostiosoite.

Raportointi

Noin viikon päästä viestin lähetyksestä kokoan bändille raportin. Montako viestiä lähetettiin, avausprosentti sekä listaus eniten viestiä avanneista = kiinnostuneista keikkapaikoista, joita kannattaa uudemman kerran tavoitella (jos eivät ole jo ehtineet yhteyttä ottaa).

Jatkovaiheet neuvotteluista jne. aina laskutukseen asti bändi hoitaa itse. 

Hinta

Keikkatarjouksen trimmaamisen hinta on 185 € sis. alv 24%. Ei muita kuluja. Keikkaliksat bändi pitää kokonaan itse.

Kannattaako tämä? Tuleeko keikkoja?

Keikkoja ei voi kukaan luvata, koska kysynnän ja tarjonnan pitää kohdata. Jos bändillä ei ole kysyntää tai hinta on liian korkea, ei tule keikkaa, vaikka kuinka massiivisesti keikkoja kyselisi.

Trimmattua keikkatarjousta voi verrata ulkopuoliselta ostettavaan promoon julkaisun yhteydessä. Silloin ostetaan käytännössä asiantuntijan apu tiedotteen laatimiseen, laajempi jakelu ja yhteydet. Sitten vaan toivotaan, että tulosta tulee ja toimittajat kiinnostuvat/radiot soittaa/soittolistat biisin haluavat. Ulkopuolista promoapua voi kokeilla yhden julkaisun yhteydessä ja jos se toimii, tehdä promoa samalla sapluunalla aina uusien julkaisujen tullen. Jos taas tulos ei ole riittävä, hyödyntää viestiä ja tehdä jatkossa itse. Ihan samalla tavalla voi toimia keikkakyselyn trimmaamisen kanssa. Kaiken takana on aina tuote itse. Onko sille kysyntää juuri tässä hetkessä.

Jos teidän bändissä keikkoja riittää, niin älä ihmeessä kuluta aikaa tämän miettimiseen. Jos keikkoja on liian vähän eikä kukaan niitä oikein myy, tätä kannattaa harkita.

Miten etenen?

Lähetä sähköpostia riikka.koksu@hotmail.com. Ihmetellään yhdessä olisiko tästä teidän bändille hyötyä.

Palautetta

Tekeminen on osoittanut, että konsepti toimii. Keikkoja on järjestynyt – jollekin enemmän, jollekin vähemmän. Keikkakyselyviestin konkreettinen muoto on antanut monelle virtapiikin tekemiseen. On mietitty isommin miltä tekeminen ulospäin näyttää: onko kanavat kunnossa, pitääkö tietoja päivittää, tarvitaanko uusia promokuvia, musiikkivideota jne. Varma merkki toimivasta konseptista on tietysti se, että puskaradio on vienyt viestiä ja yhteydenottoja tulee suosittelujen seurauksena.  

”Ollaan oltu tosi tyytyväisiä tähän, tullut myös yleisesti hyvää tietoa keikkojen markkinoinnista ja täytyy kyllä suositella kaveribändeillekin.”

 

”Tämä on hyvä palvelu aloittaville bändeille! Helpottaa meidän päässä, kun keikkaviesteissä on jotain mihin tarttua.”