Riikka Koksu

RiikkaKoksu.jpg

Tirehtööri itte

Olen Riikka Koksu, reilu 40 vee helsinkiläistynyt savolainen sekä Pliiden tirehtööri ja sydän. CV:ni voit kurkata tästä. “Vapauduin lopullisesti kahleistani” vuonna 2015, kun perustin Pliiden ja jäin pois “oikeista” töistä. Olin n. 15 vuotta vakuutusalan pyörteissä pääasiassa kehitystehtävissä, jossa sain syväosaamisen projektipäällikkönä – miten asiat saadaan ihan oikeasti tehtyä sovitussa aikataulussa, laadukkaasti ja budjetti pitäen. Juuri ennen yrityksen perustamista opiskelin painoviestinnän perustutkinnon, jossa opin graafista suunnittelua, nettisivujen tekemistä, painomenetelmiä ja kaikenlaisten painotuotteiden tekemisen metkuja tarroista vaikkapa paitoihin. Lopputyönä kirjoitin kirjan. Valokuvausta opiskelin vuoden 2017 ja siihen liittyen pidin 6 valokuvanäyttelyä keväällä 2018.

Vuonna 2014 sain ensimmäisen bändin, E Street Punksin manageerattavakseni. Opiskelin asiaa netistä, kirjoista, kantapään kautta, juttelemalla tyyppien kanssa, katsomalla dokumentteja, tapahtumia järjestämällä, markkinoimalla jne. Tein hommaa pitkälti oman yrityksen kehittämisen kustannuksella, kun aikaahan tämmöiseen uppoaa eikä malttanut olla tekemättäkään. Vuonna 2014 hurahdin myös käsitöihin ja ne ovat edelleen tärkeä osa Pliideä. Kurkkaa tarkemmin Handmade by Riikka.

Vuonna 2018 olen antanut musiikille periksi. Pienten yritysten nettisivujen tekeminen jne. on saanut jäädä ja keikkamyynti- ja manageeraushommat tulleet tilalle. Lisäksi tietysti autan kaikissa bändi-asioissa taustalakanoista pinsseihin ja levynkansista vaikkapa facebook-viestintään ja nettisivuihin.

Olen bändien paras kaveri, tapahtumajärjestäjien ja toivottavasti myös levy-yhtiöiden luottopakki, livemusiikin vankkumaton kannattaja ja arvatenkin jatkossa vielä suurempi maanvaiva musalehdille ja radiokanaville. Tykkään tekemisestä enemmän kuin puhumisesta. Pidän kiinni siitä mitä on sovittu. Raha ei kiilu silmissä, mutta jatkuvuuden takaamiseksi työstä on korvaus saatava. Kaikki ovat työstään palkkansa ansainneet. Reilu peli ja kivaa pitää olla. Näillä mennään.