Miika Söderholm & Punatulkut (Orivesi)

Miika Söderholm & Punatulkut – reipasta rokkia muttei kuitenkaan jäniksen selässä.

Miika Söderholm aloitti musiikin tekemisen 1970-luvun lopussa Karhulassa perustamassaan punkbändissä Ypö-Viis. Yhtye muistetaan ainakin biiseistä Mari pogoaa ja Kotka palaa, sekä Suomen ensimmäisestä omakustanteena julkaistusta singlestä Energia on A ja O.

Kymmenisen vuotta myöhemmin, 1980-luvun lopussa Miika perusti yhdessä Jussi Santalahden kanssa Pojat-yhtyeen, joka sai alkusysäyksen brittibändi The Boys:n innoittamana. Hyvin pian pojat alkoivat kuitenkin tehdä omia biisejä, ja levytyssopimus Poko-Recordsin kanssa poiki neljä pitkäsoittoa. Yhdessä Luonteri Surf ja Ne Luumäet -yhtyeiden kanssa syntyi maahamme niin sanottu Ramopunk-ilmiö. Vuosien kuluessa Pojat-yhtyeen jäsenet ovat vaihtuneet, levy-yhtiöt ovat vaihtuneet, mutta levytys- ja keikkatahti on pysynyt aktiivisena vuoteen 2016 saakka.

Miikan biisintekohattu ei kuitenkaan tyhjentynyt Pojat yhtyeen lopettamispäätöksen jälkeen. Päinvastoin: Se täyttyi uusista ideoista ja aivan uudenlaisesta tekemisen tavasta, jota ei rajoittanut genreajattelu. Vapaa tyyli, uudenlaiset soundit ja rauhassa tekeminen avasi Miikalle aivan uudenalaisen näköalan. Ensimmäisen soololevynsä Miika teki lähes kokonaan itse: sävelsi, sanoitti, soitti, lauloi ja vielä miksasi kaiken pakettiin. Syntyi omaelämäkerrallinen pitkäsoitto Kuusnolla.

Kuusnolla on todenmakuinen kasvukertomus, joka välttelee löyhän nostalgisoinnin ja nousee esittäjänsä muisteloita yleispätevämmälle tasolle. Lisäksi levy rokkaa vimmatusti. Ei ole tullut aikoihin kuultua yhtä mainiota Suomirock-ralleja kuin 2:28 tai Onni Vilkas viä.
– Suonna Kononen, Karjalainen 7.11.2016

Aivan yksin Miikan ei kuitenkaan ole tarvinnut pakertaa. Levyllä soittaa joissain raidoissa rumpuja Timo Tolppa ja bassoa Raipe Laine. Kavereiden kanssa oli luontevaa lähteä myös keikoille. Ja kun mukaan saatiin vielä kitaristi-saksofonisti Ulle Sihvonen, Punatulkut oli kasassa. Kuusnollan jälkeen kokoonpanolta on julkaistu digitaalisena kappaleet Kaunista ja rumaa, sekä Unelmoin. Biiseistä julkaistaan myös vinyylisingle vuodenvaihteessa.

Miika Söderholm ja Punatulkut soittaa keikoilla Miika Söderholmin uutta tuotantoa, ja valittuja ralleja Pojat-yhtyeen tuotannosta.

Youtubekanava
Verkkosivut
Facebook

Tapahtumajärjestäjälle

Tulevat keikat löydät täältä.

Lyhyt kuvaus esim. FB-tapahtumaa varten:

Miika Söderholm & Punatulkut tarjoilee reipasta rockia. Kaikki alkoi Ypö-Viis -yhtyeestä. Sitten tuli Pojat ja Debbie. Nyt Miikan kanssa lavalle nousee Punatulkut, eli Timo Tolppa (rummut), Raipe Laine (basso) ja kitaristi ja multi-instrumentalisti Ulle Sihvonen.

Voit käyttää tapahtumaviestinnässä tätä kuvaa. Mainitse kuvaaja.

22850317_10155220607174436_1909075870_o
Kuva: Juhamatti Vahdersalo

lavakartta

Ohjelmatoimitusehtoina noudatetaan Suomen ohjelmatoimistot ja agentit Ry:n yleisiä ehtoja. Selvät sävelet on hyvästä tässäkin asiassa.

Pyydä tarjous