The Hel-Gators

The Hel-Gators – Garagebillystä maaniseen paahtoon

Hel-Gators on maamme alkuvoimaisen rock’n’rollin ykköslipunkantajia. Trion riemukas livemeno ei jätä ketään kylmäksi ja sen tahdittamana on joka ilta juhla.

Kokoonpano:
J. Hel-Gator (alias Jussi Sydänmäki) – laulu, rummut
Jama – kitara, taustalaulu
Marko Mainelakeus – basso, taustalaulu (2011 – )

Hel-Gators on 2004 Itä-Helsingissä perustettu trio. Laulajarumpali Sydänmäen (Hearthill, Soul Tattoo), kitaristi Jaman ja basisti Maineen yhteinen musisointihistoria juontaa juurensa Vesalan yläasteelle, jossa he perustivat 1981 rockabilly -huuman keskiössä ekat bändit. 2018 miehet ovat yhä liekeissä. Uudesta materiaalista näytteenä kesällä julkaistu videosinkku” She Wants More”. Sydänmäki Fest -18 esitteli bändin uutta kattausta, rockabilly -klassikoiden, omien ja lainojen kera, ja räjäytti potin.

Estetiikkansa Hel-Gators ammentaa roskakulttuurista kauhuelokuvineen kaikkineen ja sen soundissa on kuultavissa niin 50-luvun rokkarit ja 80-luvun pub-rock kuin räväkkä psychobilly: Stray Cats, Pirates ja Cramps.

Historia:
Debyyttialbumi Voodoo tulee julki 2006 (marraskuu) ja räjäyttää potin. Albumi kerää huippuarvosteluja ja saa huomiota yli genrerajojen. Rytmi -lehti hehkuttaa: ”ehkä hienoin rockabilly-levy, joka Suomessa on koskaan tehty” (Jean Ramsay). Albumi siivittää yhtyeen ympäri Suomen ulottuneelle keikkarupeamalle: mm. Lappeenrannan Twang Fest, Kontu-Fest, Sastamalan Rock’n’Roll Jamboree, sekä Järvenpään Puisto Blues.

2008 julkaistaan kakkosalbumi The Curse (kesäkuu). Se kerää kehuja, saa nettiradiosoittoa USA:ssa ja löytää jakelun, kuten debyytti, Saksasta ja Englannista. Yhtye lämmittelee mm. Slim Jim Phantom Trioa, Dr.Feelgoodia, Mad Sin:iä ja Devil Doll:ia. Kontrabasisti Taneli Maljanen vaihtuu Mika Railoon.

2011 Lokakuussa Marko ”Maine” Mainelakeus (ex.Hearthill) vierailee studiossa soittamassa albumille ja onnistuneiden sessioiden jälkeen kiinnitetään bändin keikkakokoonpanoon.

2012 Elokuu: kolmosalbumi ”Monster Suite” julkaistaan (Pyros / Playground). Albumi kerää arvostelijoilta neljä tähteä mm: Image, Soundi.

2018 Kesäkuu: julki uusi videosinkku: ”She Wants More”. Yhtye jatkaa uusien hittibiisien tekoa.

Albumit: Voodoo (2006), The Curse (2008), Monster Suite (2012)
Levy-yhtiö: Pyros Records

Facebook

Tapahtumajärjestäjälle

Tulevat keikat löydät täältä.

Lyhyt kuvaus esim. FB-tapahtumaa varten.

The Hel-Gators – East Hel-sinki DarkBilly Rock’n’Rollers. Rockabilly -klassikoilla aloittaneet kellarin kummajaiset matkaavat tinkimättömällä linjallaan yhä hurjempiin mielen maisemiin kirjojakin kirjoittaneen Jussi Sydänmäen (Hearthill, Soul Tattoo) johdolla. The Hel-Gators nykykokoonpano on sama kuin vuoden 1986 Hearthillillä.

Voit käyttää tapahtumaviestinnässä alla olevia kuvia. Muuten pyydä kuvien käyttöön lupa Pliidestä.

_MG_9485BW-004The Hel-Gators

 

 

Hel-Gators -lavakartta 2018

Ohjelmatoimitusehtoina noudatetaan Suomen ohjelmatoimistot ja agentit Ry:n yleisiä ehtoja. Selvät sävelet on hyvästä tässäkin asiassa.

Pyydä tarjous