Redhill Rats

Redhill Rats – folkrockia ja asennetta.


Redhill Ratsin folkrock on menevää mutta ei kosiskelevaa. Se on herkkää mutta ei hempeilevää. Ratsit soittavat juuri sellaista musiikkia mitä he itse haluavat soittaa ja kuunnella. Kiinnostavia löytöjä rockmusiikin varjoisilta kujilta. Ei päivän hittejä, ei puhki kulutettua nostalgiaa.

Redhill Rats aloitti viime vuosituhannella melko puhtaana irkkubändinä. Aluksi vähän kuin Dubliners, myöhemmin vähän kuin Pogues. Ja kun soitinvalikoimaan oli lisätty sähkökitara, sähköbasso ja rumpusetti, soitto laajeni luontevasti laajemmalle folkrockiin. Sillä tiellä ollaan nyt.

Suuri osa biiseistä on bändin omaa tuotantoa, mutta yksikään laulu ei pääse keikkalistalle – saati levylle – vai sillä perusteella, että se on itse tehty. Biisin pitää olla yhtä hyvä kuin bändin huolella valitsemat coverit. Ratsien kolme lauluntekijää joutuvat kilpailemaan Dylanin, Van Morrisonin, Nick Lowen, Richard Thompsonin, Tom Waitsin ja Ryan Adamsin kaltaisten artistien kanssa pääsystä Rats-rotaatioon.

Rats-sointi on puhdas ja väkevä. Bändin lauluvoima herättää kunnioitusta, kolmeääniset stemmat soivat komeasti.

Redhill Ratsin alati laajenevassa ohjelmistossa on toistasataa biisiä. Niistä valitaan kullekin keikalle sopivimmat ja mielenkiintoisimmat. Kun yleisö rupeaa tanssimaan, se on hienoa. Aivan yhtä hienoa on se, kun yleisö istuu hiljaa ja kuuntelee.

Redhill Rats on julkaissut kolme albumia: Cold Haily Windy Night (2004), Some Heroes (2008) ja Cape Wolf (2012). Neljäs levy on työn alla, sen on määrä valmistua ensi syksynä.

Teksti: Ilkka Ranta-aho

Nettisivut
Facebook

Tapahtumajärjestäjälle

Tulevat keikat löydät täältä.

Lyhyt kuvaus esim. FB-tapahtumaa varten:

Redhill Ratsin parikymmenvuotinen löytöretki folkrockin ytimeen jatkuu kiivaampana kuin koskaan. Mielenkiintoisia biisejä, jykevää soittoa ja komeita lauluharmonioita.

Voit käyttää tapahtumaviestinnässä tätä kuvaa. Muuten pyydä kuvien käyttöön lupa Pliidestä.

Redhill Rats Rekolan Kinolla kuvan otti Iris Salosaari
Kuva: Iris Salosaari

Redhill Rats lavakartta

Ohjelmatoimitusehtoina noudatetaan Suomen ohjelmatoimistot ja agentit Ry:n yleisiä ehtoja. Selvät sävelet on hyvästä tässäkin asiassa.

Pyydä tarjous