Northeast Gale

Northeast Gale. Hardrockia, tarttuvia kertosäkeitä, hyviä biisejä.

Northeast Gale on raskaalla kädellä soittava kokeneiden soittajien muodostama englanninkielinen rocktrio. Yhtye ammentaa elementtejä hardrockin historiasta uudella ja omaperäisellä tavalla yhdistäen vanhaa, uutta ja vähän sellaistakin, jota ei ole olemassa.

”Kunnioitamme suuresti kitararockin perimää; mitäpä trio oikeastaan muuta voisikaan. Musiikkimme ei ole samanlaista kuin valtavirtarock. Se ei ole heavy metallia, mutta kyllä siitä myös heavyn ainekset löytyvät. Se ei ole bluesrockia, vaikka siellä niitäkin eväitä on. Koetamme välttää tavanomaisuuksia. Pidämme tarttuvista kertosäkeistä. Välillä kuulostamme Amerikalta, välillä brittiläisiltä, enimmäkseen helsinkiläiseltä Northeast Galelta. Lyriikkamme ovat omalaatuisia; eivät aina niin hirveän hilpeitä, mutta pohjimmiltaan optimistisia. Kerromme tarinoita, jotka ovat enemmän tai vähemmän totta tässä maailmassa. Tavoitteemme on saada kuulijat nauttimaan hyvin tehdyistä ja soitetuista biiseistä, jotka saavat jalan naputtamaan tahtia ja tarttuvat korvaan. Ehkä jopa herättävät ajattelemaankin, ainakin tuntemaan.” – Markku J. Tuominen.

CD ”Waiting for a sun on a dark winter day” julkaistiin 2016. Rumpalin vaihtumisen jälkeen singlet Breaking all the rules, I can’t rescue you ja Guided by the light vuonna 2018. Lisää on tulossa.

Nykykokoonpano

  • Masa Rechardt kitara&laulu
  • Markku J. Tuominen basso
  • Michael Vasiza rummut

Masa soitti Broadcastissa ”tuhat vuotta” sitten. Michael oli Slovakian raskaiten soittava rumpali, kunnes muutti Suomeen noin puoli elämäänsä sitten. Markku oli boogiejätkä kunnes tajusi, ettei basso ole vain typerä rytmi-instrumentti vaan myös äänivallinrakennuskone.

Tapahtumajärjestäjälle

Tulevat keikat näet täältä.

Lyhyt kuvaus esim. FB-tapahtumaa varten:

Northeast Gale on raskaalla kädellä soittava kokeneiden soittajien muodostama englanninkielinen rocktrio. Yhtye ammentaa elementtejä hardrockin historiasta uudella ja omaperäisellä tavalla yhdistäen vanhaa, uutta ja vähän sellaistakin, jota ei ole olemassa. Pitkäsoitto julkaistiin vuonna 2016, kolme singleä vuonna 2018 ja lisää on luvassa.

Voit käyttää tapahtumaviestinnässä näitä kuvia. Muuten pyydä kuvien käyttöön lupa Pliidestä.

NortheastgaleNortheastGale2

Lavakartta

Ohjelmatoimitusehtoina noudatetaan Suomen ohjelmatoimistot ja agentit Ry:n yleisiä ehtoja. Selvät sävelet on hyvästä tässäkin asiassa.

Pyydä tarjous