Apua musahommiin?

Olisko kiva, kun olisi joku luotettava täyspäinen ihminen, jolta saisi apua musahommien taustakuvioissa? Jolla olisi kokemusta, näkemystä, laajaa osaamista, verkostoa, olisi aidosti jalat maassa, kiva, apuna eikä päsmäämässä ja saisi hommat tapahtumaan?

Olen auttanut tuttuja bändejä useamman vuoden ns. tiskin alta ja nyt pitkän harkinnan jälkeen annan palveluni kaikkien saataville. Pitkän linjan projektipäällikkötyöt finanssialalla, graafisen suunnittelun ja valokuvauksen opinnot sekä kädet savessa tekeminen tunteja laskematta on antaneet semmoiset eväät korvien väliin, että kaikki inkkarit on kanootissa ja penaalista ei tylsää kynää löydy.

Tiedän hyvin missä musa-alalla varsinkin harrastuspuolella mennään. Käy kurkkaamassa musa-aiheiset blogikirjoitukseni, Pliiden FB-sivut ja Pelasta bändi (olen sivuston äiti), niin saat kiinni minkälainen tyyppi täällä kirjoittaa. Pahoittelen jo valmiiksi, että namedroppaaminen ei sykähdytä – tekemisen meininki sitäkin enemmän.

Pystyn auttamaan ainakin seuraavissa asioissa

  • Manageeraus: etenemissuunnitelmat, sparrausapu mitä kannattaa tehdä itse ja mitä ulkoistaa jne.
  • Keikkamyynti (aloitetaan keikkakyselyllä, sen jälkeen tuntityönä mahdollisesti muutakin – jos on järkeä)
  • Promo: pienessä mittakaavassa autan bändiä tekemään itse, vähänkin isomman tarpeen tapauksissa ohjaan yhteistyöverkostoni pakeille
  • Graafista suunnittelua: levynkansia, julisteita, mainoskuvia someen, taustalakanoita (tunnen painomenetelmät ja vaatimukset + omaan tarpeelliset ohjelmat, joten voin tehdä aineistot painokelpoiseksi)
  • Nettisivuja ja kevyitä verkkokauppoja esim. Printmotor tai Spreadshirt -alustoilla
  • Someapu: himosomettajana ja reilun 10 sivun ylläpitäjänä omaan vankan näkemyksen ja osaamisen näihin asioihin (en ota bändien sivuja ylläpidettäväksi – kysy lisää, kerron miksi)
  • Oheistuotteita: tilataan hyvät hinta-laatupaidat, tehdään pinssejä ja käsityönä tehtäviä uniikkeja bändituotteita esim. arvontoja varten
  • Valokuvausta: promokuvat

Ajatuksena on, että bändi on koko ajan ”puikoissa” ja tekee asiat mahdollisimman pitkälle itse ja käyttää minua/muita asiantuntijoita niissä kohdissa, missä apua tarvitaan. Tämä on toki budjettikulmastakin yleensä ainoa järkevä tai mahdollinen tapa toimia harrastajabändille.

Hintani

45 €/tunti sis. alv 24%. Prosenttisopimuksia en tee.

saanko sanoa suoraan?

Epäröitkö? Niin teen minäkin. Suorastaan hirvittää laittaa osaaminen koko maailmalle tarjolle, koska olen todella tarkka kenen kanssa teen yhteistyötä. Tällä alalla kun ei kovinkaan uutta ole, että puhetta, lupauksia ja pilvilinnoja riittää, mutta arki vie voimat eikä aikaa asian edistämiseen todellisuudessa ole. Mieluusti käytän aikani sellaisiin projekteihin, joissa on aidosti tekemisen meininkiä ja asennetta vaikkei maailman valloitus tavoitteena olisikaan.

Ota yhteyttä riikka.koksu@hotmail.com. Kyllä se pian selviää löytyykö meille yhteinen sävel. Aika usein löytyy ja sitten alkaa tapahtua…