Elämän tarkoitus

Ihan pokkana lykkäsin niin suuren otsikon, että vieläkin nielettää tohdinko aiheesta mitään kirjoittaa. Ja koska kovasti epäröin, niin sehän tarkoittaa nykyisessä elämässä sitä, että tämä asia nyt ainakin on tehtävä. Siispä kirjoitan.

Elämä on kyllä jännä kaveri. Jossain vaiheessa matkan varrella se tuppaa aika tiukkaan kysymään miksi. Miksi päädyin tähän työhön? Miksi halusin tämän puolison, talon, koiran/kissan, lapsia? Miksi syön/juon liikaa? Miksi olen onneton? Miksi minulle aina sattuu kaikki kamalat asiat? Mitä järkeä koko elämässä on? Miksi elää, kun voisi yhtä hyvin kuolla? Miksi oikeastaan olen edes syntynyt? MIKSI?

Mitä rankempaa on, sen syvempiä kysymyksiä. Jos asioita ei halua/pysty käsittelemään, ne voi aina lakaista maton alle tai harrastaa keskilattiaimurointia. Näyttää periaatteessa siistiltä, mutta oikeasti on kaukana siitä. Ratkaisulla pärjää aikansa. Vuosia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Ja kun on oikea hetki, alkaa suursiivous – yleensä puolivahingossa ja rytinällä. Vaikka alkumetreillä on tarjolla itkua ja hammasten kiristystä, niin oikeasti pitkään jatkunut ikävä/vinossa ollut ajanjakso on päättymässä ja uusi parempi ajanjakso on alkamassa. Asiat kääntyy lopulta parhain päin. Jos ei siltä tunnu, niin ei olla vielä lopussa.

Storm

Oman suursiivouksen tiimellyksessä kirkastui muutama ajatus elämästä – ainakin hetkellisesti. Tässä niistä muutama. Elämä ei ole joko-tai. Se on hyvinkin vahvasti sekä-että. Asiat ovat hyvin harvoin mustavalkoisia – harmaan sävyjä löytyy sitäkin enemmän. Mitä enemmän tekee mieli arvostella, etsiä vikoja toisesta/ympäriltään, sitä kauempana sillä hetkellä on omasta itsestään. Silloin tarvitsee löytää itsensä luokse takaisin. Elämän tarkoitus on elämä itse – tehtävänä selvittää kuka on ja elää sen mukaisesti. Elämä on lahja. Aina. Aika kuluu koko ajan. Olisi syytä käyttää se hyvin.

Kylläpäs nuo näyttää kaiken maailman sloganeilta, vaikka oikeasti ajatusten takana on melkoisen synkkiäkin mietteitä. Voihan nuo olla suurien ajattelijoidenkin lauseita, jotka ovat ponnahtaneen muistin syövereistä (pahoittelut, jos olen lainannut jotain enkä osannut nimetä). Tykkäsin nimittäin vuosia sitten lukea pilvin pimein elämänhallintaopuksia. Yritin hallita mieltä ja parantaa elämää kaikin keinoin. Siis ennen suursiivousta. Sen jälkeen en ole elämänhallintakirjoihin päin edes katsonut – vahvistan kummiskin vain vääriä ajatuksia.

Uskoin ennen mm. sata lasissa ajatukseen, että luovuttaminen on suurinpiirtein pahinta, mitä voi tehdä. Muistan töissäkin jossain mahdottomassa projektissa projektipäällikkönä sanoneeni pienen hymyn kera: ”Projekti viedään aikataulussa läpi, vaikka henki menisi.”  Näin jälkikäteen ajatellen ei se kovin kaukana ollut… Ajatella, että  yksi tärkeimmistä elämänohjeistani kuului näin: ”Älä anna periksi ennen kuin sydänkäyrä on suora.” Varmaan Sarasvuon Sisäisestä sankarista tai vastaavasta. Nyt kun miettii, niin tätä lausetta rakastaa juurikin suorittajat, jotka piiskaavat itseään aika-ajoin yli sietokyvyn. Paljon osuvampi ja vaikeampi ainakin itselleni olisi ollut: Anna joskus periksi ettei sydänkäyrä ole kohta suora. Vaan täälläpä keikutaan edelleen, hähhää!

Ei elämänohjeet ja mietteet oikeasti pahasta ole. Päinvastoin. Kun löytää omaa tietään tukevat lauseet, niistä saa voimaa ja rohkeutta. Oma kaikkien aikojen suosikkini on: ”Ihmeitä tehdään hetkessä. Mahdottomat asiat vievät hiukan enemmän aikaa.” Tästä en luovu. Ikinä! Nykyisin tosin mietin asiaa vähän muunkin kuin suorittamisen vinkkelistä – nimittäin kaikki ihan oikeasti ON mahdollista.

Ihanaa kevättä meille kaikille oman elämämme sankareille. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.