Starttirahakäsittelijän tapaaminen

Näyttää olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että yrityksen perustamiseen liittyvien keskustelujen ympärillä on tapetilla aina jotain isompaa ja valmistautuminen menee hatelikkoon. Niin nytkin. Käynnissä olevat YT-neuvottelut ja niihin liittyvä keskustelu edellisenä päivänä työpaikalla teki tepposet ja menin starttirahakäsittelijän kanssa juttelemaan aika tavalla valmistautumatta.

Olin laittanut käsittelyyn etukäteen starttirahahakemuksen sekä päivitetyn liiketoimintasuunnitelman, joiden perusteella aika käsittelijälle varattiin. Vein mukana käsittelijän pyytämät liitteet: verovelkatodistuksen, työsopimuksen ja opintotodistuksen. Yritysneuvoja oli toimittanut lausuntonsa starttirahakäsittelijälle.

Miellyttävän oloinen herra tuli hakemaan minut aulasta huoneeseen, jonne oli juuri muuttanut. Heti kärkeen kerroin käynnissä olevista YT-neuvotteluista ja että olen irtisanomisuhan alla. Käytiin liiketoimintasuunnitelma keskustellen läpi. Suunnitelma oli niin pitkällä, ettei kovinkaan montaa kysymystä käsittelijällä ollut. Sen sijaan sain oikein hyviä käyttökelpoisia vinkkejä, joita en ollut tullut ajatelleeksi. Olin tästä vähintäänkin hämmästynyt ja erittäin iloinen.

Käsittelijä kertoi myös luovan alan yhden hengen yritysten kompastuskivistä. Yleensä myyntityö jää tekemättä eikä riittävää asiakaskuntaa löydy. Katsoi minua hetken ja pilke silmäkulmassa sanoi, että kohdallani ei ole ollenkaan huolissaan myyntityöstä – enemmänkin jaksamisesta pitää pitää huolta. Hän totesi myös, että selvästikin tunnun tietävän mitä olen tekemässä ja hyvin realistiselta suunnitelmat näyttävät. Tämä tuntui hyvältä. Uuden kynnyksellä kun on aina epävarma olo, vaikka kuinka olisi asiat valmistellut. Käsittelijä kertoi starttirahan edellytyksien täyttyvän heittämällä: riittävästi osaamista, koulutusta, työkokemusta, riittävät valmiudet yrittäjäksi ja liiketoimintasuunnitelma näyttää kannattavalta. Toki virallinen käsittely tehdään, kun tiedetään YT-neuvotteluiden lopputulos. Esimerkiksi mahdollinen irtisanomisajanpalkka vaikuttaa niin, että en siltä ajalta todennäköisesti ole oikeutettu starttirahaan. Sovittiin, että ilmoittelen, kun tilanne selviää.

Lähdin hyvillä mielin ja toiveikkaana aurinkoisessa kevätsäässä polkemaan kotia kohti. Erittäin onnistunut keskustelu ja päässä ajatus: ”Kävi miten kävi, niin hyvin käy ja yrityksen laitan pystyyn”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.