Elämän sivu kääntyy

Toukokuun aikana pitkään valmisteltu elämänmuutos vihdoin tapahtuu. Reilu 17 vuotta finanssialalla jää historiaan. Valmistun ulkoasuntoteuttajaksi. Perustan yrityksen. Pääsen vihdoin ja viimein toteuttamaan unelmaani. WUHUU!

Asiat ovat ratkenneet paremmin kuin olisin koskaan voinut kuvitella. Töitä, valmisteluja ja reippaita ratkaisuja se toki on vaatinut. Lisäksi on tarvittu onnea, ihania ihmisiä ja tukea. Varmuutta ja turvaa ei ennakkovalmisteluilla saa ja sekös se pikkupirulaista epäilijää pään sisällä ruokkii. Elämä kuitenkin kantaa. Aina. Ja asiat ratkeavat niin kuin niiden kuuluukin. Kaiken lisäksi yleensä on olemassa sellaisia ratkaisuja, mitä ei uskaltanut hurjimmissa unelmissakaan toivoa. Sitä ei voi kun ihmetellä mitä kaikkea alkaa tapahtua, kun antaa elämälle mahdollisuuden.

Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että kyllähän tämä kaikki hirvittää aika ajoin edelleen. Onneksi nyt on jo suurimmat ratkaisut tehty eikä voi muuta kuin jälkiviisastella niin hyvässä kuin pahassakin. Tämän hetkinen fiilis on melkoista leijuntaa. En muistanut tällaista keveyttä olevankaan. Ja hyvänen aika tätä energiabuustia – tällähän tekee päivässä viikon hommat… Hartioilta on hävinnyt valtava painolasti. Pituutta on tullut ”metritolkulla” lisää ja saattaisi olla viisasta harkita palloa jalkaan ulkona liikkuessa ettei vahingossa lähde tuulen mukaan. Sydän sanoo, että oikealla tiellä olen eikä faktatkaan mitenkään huonolta näytä.

Jos nyt saisin lähettää terveiset vuorotteluvapaalle jäävälle Riikalle, niin sanoisin: ”Selvitä mitä haluat, usko itseesi ja pistä tuulemaan. Sitä varten elämä on.”

Yksin en olisi pärjännyt ja jaksanut viedä koko rumbaa läpi. Kiitos Mikko, kun tulit elämääni ja olet ollut tukena kaikki vaikeatkin ajat. Rakastan sinua! Kiitos myös maailman paras äiti. Sinulle olen soittanut, kun olen tarvinnut mielenrauhaa ja tasapainoa. Viisaat neuvot ja tuki juuri oikeaan aikaan on parasta. Olet tärkeä!

Kiitos myös kaikki tuttavat, kaverit ja ystävät. Joskus pieni ajatustenvaihto voi poikia suuriakin asioita. Esimerkiksi pari vuotta sitten näin unen kesäaikaan. Joulupukki tipahti rosollisaaviin ja parta värjääntyi punajuuresta. Sen verran hauska uni oli, että kirjoitin siitä Facebook-päivityksen. Teija kirjoitti kommentin, että sinun pitäisi kirjoittaa lastenkirja. ”Enhän minä nyt mikään kirjailija ole” -ajatuksen saattelemana unohdin asian, mutta korvan taakse asia selvästi jäi. Tammikuussa päätin koulun lopputyönä kirjoittaa kirjan. Nyt olen kirjoittanut, kuvittanut, taittanut, kustantanut ja käsityönä viittä vaille painanut lastenkirjan, jonka nimi on Joulukalenteri: Pukin partapulma. 100 kappaleen numeroitu painos. Juonen voitte arvata. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.