Munahommia!

Olemme reilun vuoden toimineet munakuriireina puolihuolimattomasti. Tilasin ensin äitini kautta meille luomumunia. 30 kpl munia tuntui ensin isolta määrältä. Mietin heti, että meneeköhän ne pilalle. Turha huoli. Munat säilyvät kuukauden huoneenlämmössä ja 2-3 kk viileässä, joten pilaantumisvaaraa ei ole. Tilasin salkun eikä se tietenkään edes kuukautta kestänyt. Olivat ihanan tuoreita ja maukkaita – ehdottomasti parempia kuin kaupassa. Halusin jakaa tätä iloa ja kysyin parilta kaverilta, että kiinnostaisiko edulliset tuoreet luomumunat suoraan tilalta. Kyllähän se kiinnosti. Lopulta tilauksia oli sen verran paljon, että sovittiin rajoite – tilauksia otetaan vain sen verran, kun kerralla auton takapenkille mahtuu eikä kohtuuttoman pitkiä matkoja lähdetä ajamaan. Mieheni Mikko toimi kuskina ja minä hoidin tilaukset/rahastuksen. Osa munasalkuista haettiin kotoa. Mukavaa yhteisöllistä puuhaa kerran kuukaudessa. Keväällä äidin sairastuttua vakavasti, meni useampikin homma sekaisin ja munakuriiri lopetti väliaikaisesti toimintansa. Munahommat otettiin uudelleen pöydälle loppukesästä ja sovittiin uusi toimintatapa. Mikko hoitaa munahommat kokonaan itse ja munia saa jatkossa vain noutamalla. Voi sitä iloa, kun munia taas saa…

1238161_10201256579911068_1831010821_n
Munasalkut

Tähän saakka olemme pystyneet kertomaan, että munat tulevat Somerolta, Munatukku Nikulasta. Viime lauantaina päästiin paikan päälle ihmettelemään. Uudessa kanalassa on kymmeniä tuhansia kanoja ja viereisessä rakennuksessa ”nuoriso-osasto”, jossa kanat kasvavat 16 viikkoisiksi asti. Vanhasta kanalasta on parasta aikaa muodostumassa nykyaikainen pakkaamo. Juteltiin paljon muniin liittyvästä liiketoiminnasta ja alan tulevaisuuden näkymistä. Voi pojat, miten mielenkiintoista!

IMG_1616 kopio
Siellä siintää Munatukku Nikula! Edessä pelto, joka on apilalla. Tästä pellosta saadaan aikanaan luomuviljaa.
IMG_1615 kopio
Kanalan seinä. Ei epäilystäkään missä ollaan.
IMG_1614
Muutama munakenno…

Haluaisitko sinäkin tuoreita munia suoraan tilalta? Käy kurkkaamassa syksyn munatoimitusajat ja hinnat. Nouto Helsingin Pitäjänmäestä. Muutama lisäsalkku mahtuu kyytiin oikein hyvin… Ja jos oman munaringin järjestäminen esim. työpaikalle alkaa kiinnostaa, niin ota yhteyttä suoraan Munatukku Nikulaan. Muutaman kymmenen munasalkun toimitus Helsinkiin erikseen sovittuna ajankohtana ei varmasti tuota vaikeuksia kunhan hoidat tilaukset, jakelun ja rahastuksen itse.

Tykkäsitkö siitä, mitä luit? Tue tekemistä kommentoimalla ja jakamalla julkaisua. Voit myös tukea rahallisesti esim. uimareissun tai kahvikupillisen verran ja näin mahdollistat postauksien kirjoittamisen jatkossakin. Kiitos. ❤
Donate Button with Credit Cards

2 thoughts on “Munahommia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.